Spoznajte Waldorf Astorio v Jeruzalemu

Parket Listone Giordano Foxtrot v Hotelu Waldorf Astoria v Jeruzalemu

Waldorf Astoria Jeruzalem

Stavba Hotela Waldorf Astoria je ikonična znamenitost v najsvetejšem mestu na svetu. Danes prenovljena Astoria, ki se nahaja na vogalu ulic Agron in King David, je biser razkošnega gostoljubja in omogoča enostaven dostop do prestižnega nakupovalnega središča Mamilla Mall in starega mesta.

Ta oaza miru in sprostitve, ki jo je zasnoval nagrajeni turški arhitekt in notranji oblikovalec Sinan Kafadar, ponuja vrhunsko gostoljubne  storitve in elegantno udobje razkošne namestitve, ki ustvarjajo nepozabna doživetja, ki bodo trajala vse življenje

Izraelski arhitekt Yehuda Feigin, ki je delal na projektu prenove hotela v sodelovanju z notranjim oblikovalcem Sinanom Kafadarjem, je poudaril, da je bila prenova zasnovana v dihu ohranitve  obstoječega dizajna, hkrati pa so želeli vnesti svežino sodobnosti.  Značilnost preddverja vsakega hotela  pod okriljem verige Waldorf je replika ure Waldorf Astoria, ki je bila prvič predstavljena na svetovnem sejmu leta 1893 v Chicagu. (Jeruzalemsko waldorfsko uro je oblikoval Avraham Aborgil in je prepoznavna po štirih obrazih, ki so okrašeni s hebrejskimi, arabskimi, rimskimi in evropskimi številkami).

Pogled v nebo razkrije enega najbolj izjemnih inženirskih elementov hotela, streho preddverja, ki se lahko v nekaj minutah odpre in pokaže nebo. Zasnova premikajoče strehe več deset premikajočih se steklenih plošč in je namenjena da se preddverje lahko spremeni v eno najbolj ekskluzivnih lokacij za “sukkah” na svetu (kar pomeni zgradbo, podobno koči, ki nosi versko simboliko, ki vrača v čas, ki so ga Izraelci preživeli v puščavi, potem ko so pobegnili iz Egipta.)

Hotel, ki danes velja za najbolj elitni, najbolj razkošen in najdražji hotel v državi, se ponaša  tudi z “največjo” sprejemno dvorano v Jeruzalemu, dokončan je po desetletju gradnje in skupni investiciji 150 milijonov dolarjev.

V preddverju hotela sta dve restavraciji, ki ponujata različne kulinarične specialitete.

Hotel ponuja 226 sob in apartmajev ter konferenčne in plesne sobe, banketno dvorano z osem metrov visokimi stropi ter preddverje z bogatimi preprogami.

Parket, ki krasi Waldorf Astorio v Jezuzalemu je dvoslojni parket Listone Giordano iz kolekcije Foxtrot, ki ga je zasnoval priznani oblikovalec Matteo Nunziati.  Mreža, sestavljena iz racionalnega prepleta linij, oživi leseno blago, ki izgubi tradicionalne oblike parketa in pridobi povsem novo eleganco.

Geometrijske oblike, ki se bistveno razlikujejo od tradicionalnih desk, ustvarjajo abakus kvadratnih in pravokotnih elementov, ki jih je mogoče prosto kombinirati za ustvarjanje novih in drugačnih površin.

Navdihujoče okolje, ki ga je ustvaril Sinan Kafadar, izžareva občutek očarljivega jeruzalemskega duha, edinstveno kombinacijo zgodovine in bogatega sodobnega razkošja. Gostje lahko uživajo v vznemirljivi mešanici kultur, ki ustvarjajo fascinanten prostor, ki presega čudovito predstavitev hotela.

Nekaj slik hotela.

Povzeto po One Listone Giordano

Comments are disabled.