Korenine

1870

Začetki

Eugenio Margaritelli je specializiran za mehanska orodja za kmetijstvo in gozdarstvo.

1910

Les, energija gozda

Fernando Margaritelli preusmeri podjetje v gozdarstvo in predelavo lesa.

1949

Rekonstrukcija

Margaritelli začne proizvajati velike količine lesenih železniških pragov in postane glavni dobavitelj italijanskih državnih železnic.

1962

Fontaines, Burgundija Francija.

V Franciji je ustanovljena Žaga Fontaines, napredni proizvodni obrat za gozdarstvo in obdelavo lesa.

1984

Listone Giordano

Prof. Gugliermo Giordano zasnoval izjemno talno oblogo iz lesa s prebojnimi lastnostmi, ki so izboljšali meje tradicionalnih lesenih tal in odprle novo dobo oblikovanja interierja.

 

Stabilnost, natančnost, zanesljivost, lepota, dolga življenjska doba in spoštovanje okolja so še vedno ključne besede taga velikega uspeha. Bistvo inovacije pri parketu Listone Giordano leži v posebni večplastni opori iz breze, ki skupaj s prečnimi zarezi in mikrometričnimi spoji poskrbi, da so tla iz trdega lesa dolgotrajno stabilna in preprečujejo, da bi se kdaj ukrivila.

1995

Razvoj omrežja

Listone Giordano razvija svoje mednarodne prodajne poti in uvaja revolucionarne spremembe v distribucijski mreži na trgu lesenih tal.

2000

Kultura

Raziskovalni duh, ki šrežema blagovno znamko Listone Giordano, je leta 2000 prispeval k ustanovitvi Fundacije Guglielmo Giordano. Fundacija, ki je posvečena spominu na profesorja Guglielma Giordana, je bila ustanovljena s posebnim ciljem spodbujanja razvoja prav na področjih, na katerih je priznani italijanski strokovnjak za les opravljal svoje raziskave.

 

Zato Fundacija spodbuja zgodovinske in tehnološke študije in raziskave lesa ter hkrati podpira razvoj umetnosti, in sodeluje pri organizaciji ter podpira izobraževalne programe, konference, razstave, prireditve in publikacije.

2006

Sodobno oblikovanje

Pri ustvarjanju kolekcije Natural Genius je Listone Giordano v obliki prvega eksperimentalnega  projekta arhitekte in oblikovalce izzival, da ponovno premislijo o lesenih talnih oblogah kot sodobnemo elementu oblikovanja za življenje.