Prvi in edinstven

Listone Giordano je prvi dvoplastni parket na svetu, njegova kakovost in estetska dovršenost pa sta ga ponesla v najbolj luksuzne domove, poslovne stavbe in tudi jahte širom sveta.
biscuit5_large_civita1695_parquet_naturalgenius_d_1920x1080-1024x576

Biscuit

slide_tortora_parquet_naturalgenius_A_1920x1080

Slide

slike-medoc-natural-genious-2 (2)

Medoc

  • 150 let tradicije, ljubezni do lesa, tehnoloških inovacij in skrbi za naravno in družbeno okolje postavlja parket Listone Giordano v sam vrh med talnimi oblogami na vseh področjih njihovega delovanja.

 

  • Tehnologija dvoplastnosti je plod raziskovalnega dela tovarne Margaritelli in profesorja Gulierma Giordana, ki sta leta 1983 prva predstavila svetu inovativno tehnologijo stabilizacije plemenitega sloja lesa in tako odprla vrata novi generaciji lesenih talnih oblog.

 

  • Les iz katerega je izdelan parket Listone giordano raste v njihovem lastnem gozdu v Franciji, kjer podjetje Margaritelli skrbi za urejene nasade hrasta in upravlja z eno najmodernejših žag na svetu. Zaradi počasne rasti lesa, je ta kakovosten in dimenzijsko stabilen. Kvartalni razrez lesa  pravokotno na letnice še dodatno pripomore k dimenzijski stabilnosti.

 

  • Vrhunska tehnologija se kaže tudi v natančnosti izdelave vsake posamezne deščice. Stiki parketa se zato zlijejo v homogeno celoto, izjemno odporne obdelave pa nudijo enostavno vzdrževanje in poudarjajo naravno lepoto lesa.

 

  • Listone Giordano narekuje oblikovalske smernice sodobnega interierja, saj pri razvoju sodeluje s svetovno priznanimi arhitekti in oblikovalci.

Urquiola

Lago

Lago

michele-de-lucchi

De Lucchi