Iz lastnega gozda

Les je poseben material, saj njegovo rast oblikuje čas, ki je potreben za vsako mojstrovino. S spoštovanjem do tega naravnega materiala pri Listone Giordano skrbijo za nadaljevanja življenskega cikla lesa, ki je sicer zelo počasen, a popolnoma ekološki in obnovljiv, če z njim upravljamo trajnostno.

Parket Listone Giordano je narejen in lesa starih hrastov, ki prosto rastejo v francoskem gozdu.

S svojim lastnim hrastovim gozdom v Franciji je Listone Giordano neposredno vključen v spodbujanje trajnostnega gozdarstva, spremljanje dobavne verige in izbiro surovin pri samem viru. Razlog za več kot 50 let trajajočo vez med italjanskim podjetjem in regijo Burgundija v Franciji je tudi ta, da ima območje stoletno tradicijo trajnostnega gospodarjenja z gozdovi.

Cikel rasti hrasta v pokrajini Fontaines

 

Sto dreves na milijon semen.

Žaga in gozd Listone Giordano

 

Margaritelli je eden redkih proizvajalcev parketa, ki ima poleg lastne osnovne surovine tudi žago, kjer les predelajo za nadaljnjo obdelavo.

Razrez lesa

 

Dimenzijska stabilnost plemenitega sloja lesa je odvisna od načina razreza osnovne surovine.

Projekt This is my forest

 

Listone Giordano odpira novo komunikacijsko pot, ki je posvečena parketu Natural Genious in povezuje genija z naravo. Protagonisti so umetniki in oblikovalci iz različnih vetrov, ki jih združuje ljubezen do edinstvenega naravnega elementa – lesa.

 

Gozd Citta della Pieve, ki je leta 2017 prinesel družini Margaritelli International Human Ecology Award, je nedavno gostil pomemben znanstveni eksperiment. Zahvaljujoč projektu TRACE pod vodstvom nobelovca Riccarda Valentinija in v sodelovanju PFEC Italija, so drevesa postala glasbeni inštrumenti. Listone – gozd, ki odmeva. Nenavadno glasbeno postavitev je izvedel umetnik zvoka Federico Ortica.

 

Gozd raste v tišini, a v glasba gozda lahko seže daleč. Instalacija v gozdu Listone je v letos v Varšavi prejela zlato medaljo European Design Awards 2019.