Prodaja vrhunskega parketa za talno gretje

Parket za talno gretje

Talno gretje je najbolj priljubljen sistem ogrevanja vsakega moderno zasnovanega doma in parket  je najbolj priljubljena talna obloga, ki nudi udobje  in  toplino dotika tudi v sezoni, ko ogrevanje ni potrebno. Nekateri pravijo, da je vsak parket primeren za talno gretje, a žal temu ni tako. Talno gretje parket dodatno razsuši, nekatere drevesne vrste se lahko zvijejo ali razpokajo na površini, najbolj običajno pa je, da med posameznimi deščicami nastanejo razpoke ali reže. Le-te so lahko manjše ali večje, odvisno od drevesne vrste in tehnologije izdelave parketa. 

Kakšen parket izbrati?

 

Masivni parket za talno gretje ni primeren, a tudi cenejši gotovi parket se lahko deformirajo in razpokajo. Listone Giordano je priznana blagovna znamka  vrhunskega dvoslojnega parketa , ki je idealen za polaganje na talno gretje. Narejen je iz okolju prijaznih materialov, osnovna surovina izvira iz certificiranega hrastovega lesa, podporna plošča je iz brezove križno vezane plošče,  ne vsebuje topil in formaldehidov. V spodnji razpredelnici lahko odčitate termično upornostni koeficient (R) za določen tip parketa Listone Giordano.

Pred polaganjem parketa

 

Pred polaganjem parketa na talno gretje je potrebno izvesti cikel segrevanja estriha in tako omogočiti estrihu, da se napne in poči, kjer je to potrebno preden se nanj nalepi parket. Nemalokrat cikel segrevanja estriha pusti za sabo razpoke in deformacije površine. Prav tako je nujno potrebno, da se pred polaganjem parketa na talno gretje izmeri vlaga v estrihu, ki  ne sme presegati 1,8%.

Končna obdelava parketa?

 

Listone Giordano je na voljo v različnih obdelavah. Vsaka obdelava ima svoje prednosti in slabosti. Oljen parket z obdelavo Oleonature zahteva redno vzdrževanje, lakiran parket Naturplus2 ali Matplus pa se vzdržuje kot vsak lakiran parket. Določene drevesne vrste so obdelane s posebnim globinskim lakom Invisible Touch, ki zahteva redno premazovanje.

 

Pri večini drevesnih vrst in obdelav je površina rahlo pokrtačena, kar zakrije poškodbe, ki sčasoma nastanejo na parketu.

Način polaganja parketa in dimenzije

Na talno gretje se lahko polaga parket v različnih dimenzijah in oblikah. Najbolj običajni načini polaganja so klasično, polaganje v ribjo kost in polaganje v obliki chevron.

Salon parketa

V našem salonu parketa na Dolenjski cesti 41 je na voljo široka izbira modernega gotovega parketa italijanske blagovne znamke. Na razpolago vam je ekipa strokovnih svetovalcev, ki zna prisluhniti vašim željam in vam pomagati, da izberete pravi parket za vaš dom. V sodelovanju s preverjenimi polagalci parketa poskrbimo, da je parket tudi strokovno položen.

V času vašega obiska se vam želimo posvetiti, zato vas prosimo, da nas pred prihodom pokličete, da se dogovorimo za termin obiska. Zaradi trenutnih razmer je namreč število oseb v salonu omejeno.

Hrast Listone 190 Fibramix
Hrast Prima 190 Fibramix
Hrast Listone 190 Fibramix
slike-biancospino-parket-maramo (2)
slike-biancospino-maramo
slide_tortora_parquet_naturalgenius_N_1200x1920
Slide_tortora_parquet_naturalgenius_x_1920x1080
slide_tortora_parquet_naturalgenius_A_1920x1080
slike-medoc-natural-genious-2 (4)
Tortora Foxtrot
Tortora Foxtrot
Firenze

Comments are disabled.