Parket iz francoskega hrasta

Parket iz francoskega hrasta

Parket iz hrastovega lesa je danes med najbolj iskanimi parketi pri nas. Na voljo je v različnih tipih gotovega parketa, med katerimi velja za najboljšega dvoslojni parket na brezovi križno vezani plošči. Kvaliteto parketa določa tudi izvor lesa in način proizvodnje. 

Listone Giordano je blagovna znamka vrhunskega dvoslojnega parketa iz certificiranega hrastovega lesa, ki prihaja iz osrčja francoske pokrajine Burgundije. Predelava osnovne surovine v tehnološko dovršen, zdravju prijazen eko parket, poteka v Umbriji, blizu Perugie. 

 

Listone Giordano se polaga na talno gretje že od konca osemdesetih let, zato velja za  najboljši parket za polaganje na talno gretje.

Oljen ali lakiran hrast?

 

Vsaka obdelava ima svoje prednosti in slabosti. Oljen parket je možno lokalno popraviti in ga po potrebi ponovno potonirati, a zahteva redno vzdrževanje. V primeru, da oljen hrast ne bomo redno premazovali z zaščitnim oljem se lahko zgodi, da v sebe vpije precej barvnih tekočin in prahu ter sčasoma postane flekasto umazan. 

 

Precej manj dela je potrebno s parketom, ki je krtačen in mat lakiran. Listone Giordano ima v programu tri vrste lakiranih obdelav: Xplus, Naturplus2 in Matplus. Za zadnji dve velja, da sta zelo mat in dajeta vtis oljenje površine. Pokrtačenost parketa je izjemno nežna, tako da je čiščenje še vedno enostavno. 

Prednost krtačenega parketa?

 

Listone Giordano parket ima zelo naravni izgled, zato je parket, tako oljen kot tudi lakiran, rahlo pokrtačen. Pravimo, da je parket krtačen ali ščetkan. Površina tako postane malo bolj groba, kar pomeni, da se poškodbe na parketu manj vidijo. 

Način polaganja parketa in dimenzije

Gotovi parket hrast je na voljo v različnih dimenzijah in se lahko polaga klasično, v ribjo kost ali chevron. Listone Giordano ima v programu tudi parket Quattrocento Italiano, ki se pohvali s širini 39 cm in dolžinami do 3600 mm. 

 

Poglejte si načine polaganja parketa in dimenzije.

Klasično polaganje

Ribja kost

Chevron

Hrast Listone 190 Fibramix
slike-quattrocento-italiano-parket-lg (2)
slike-quattrocento-italiano-parket-lg (3)
Hrast Listone 190 Fibramix
Hrast Listone 190 Fibramix
Hrast Prima 190 Fibramix
Hrast Listone 190 Fibramix

Comments are disabled.